Sari la conținut
In dragoste si in razboi

  “In dragoste si in razboi” este ecranizarea dupa bestseller-ul “Kurt Seyit si Sura” al scriitorului Nermin Bezmen, inspirat de o poveste adevarata.


  Serialul “In dragoste si in razboi” spune povestea chipesului locotenent Kurt Seyit (Kıvanç Tatlıtuğ), fiul cel mare al unui bogat proprietar de pamant de origine turca din Crimeea, care se indragosteste de Sura (Farah Zeynep Abdullah), frumoasa fiica a unei familii de nobili din Rusia.  

  Desi tatal lui Kurt ii este loial tarului si este mandru ca isi va trimite mostenitorul sa lupte in armata sa, acesta insista ca fiul sau sa se casatoreasca cu o femeie de origine turca. Dar imediat ce Kurt o va cunoaste pe frumoasa Sura, nicio alta femeie nu va mai avea loc in inima lui. Cei doi isi impartasesc reciproc dragostea dar, in curand, Kurt este trimis sa lupte in prima linie a frontului. Kurt este ranit si se intoarce la Sankt Petersburg, unde febra Revolutiei Rosii a cuprins orasul. Nici Kurt si nici Sura nu mai sunt de-acum in siguranta in Rusia bolsevica.  

  Sfidandu-si parintii, cei doi indragostiti vor pleca impreuna intr-o calatorie pe Marea Neagra, cautand refugiu la Istanbul, in ultimele zile ale Imperiului Otoman.  Kurt si Sura se pregatesc pentru noua viata avand ca singura avere dragostea ce si-o poarta. Vor reusi ei sa faca fata saraciei, obligatiilor de familie si asteptarilor societatii?

  Povestea de dragoste reconstituie atmosfera Rusiei tariste, pe fundalul dramaticelor schimbari sociale de acum mai bine de un secol. Scenele cu peisaje feerice de iarna ruseasca, baluri fastuoase, cu ofiteri chipesi si femei fermecatoare imbracate in rochii somptuoase, precum si imaginile picturale din orasul Sankt Petersburg te duc cu gandul la marile ecranizari dupa romanele “Razboi si pace”, “Anna Karenina” sau “Fratii Karamazov”.

   

  titlu original: Kurt Seyit ve Sura

  distributie: Kivanç Tatlitug, Farah Zeynep Abdullah, Fahriye Evcen

  anul: 2014

  genul: Drama, History, Romance